2014. január 24., péntek

Yaleena Themar

Elkövette: Unknown 20:48
Yaleena Themar




Vér szerinti családtag, Elri'Ath és ikerfivére, Ele'Zear nagynénje. Yzarrnak anyja helyett anyja.
Eltemette férjét és két fivérét, ám ezek után már nem házasodott újra, hátralévő életét a család bálványának, az Obszidián Kobrának szentelte. Nem akart még egy hímet elveszíteni, s inkább kötötte magát egy olyan entitáshoz, amely kislánykora óta változatlanul őrködött a család felett, s tudta, hogy az ő halála után is így lesz. Obszidián a biztos pont számára, a bálvány jelenti azt a rendíthetetlen biztonságot, amire a halálesetek után szüksége van. 
Fiatalkorában kacér és pimasz, mégis megközelíthetetlen nőstény volt, szívesen játszott és tréfálkozott, s később, férjhez menetele után sem vált zárkózottabbá. Sőt, ha lehet, még többet engedett látni az alakjából, már csak azért is, mert nem volt ellenére a hím melletti, tündöklő ékszer szerepe.
Kacérsága és olykor szemérmetlen öltözéke ellenére mindig is hű maradt a férjéhez, még akkor is, miután Obszidián közölte, hogy nem születhet gyermeke a hímtől. A bálvány nem tiltotta. Csupán megválaszolta hosszú gyermektelenségük okát. A férje lehetett akármilyen lelkes és gyengéd szerető, utódot nem adhatott neki. Sosem vádolta ezért, s csak még jobban megbecsülte a vele töltött időt.
Idős korára sem veszített tartásából, habár a férje és elhalt rokonainak említése nagyon megviseli. Öltözködése sokat szelídült, inkább a kényelmes, mégis elegáns és szép tartást adó fűzőket és blúzokat kedveli. Vagyona ellenére sem gőgös, mindenkivel udvarias és kedves, segítőkész asszony, mindaddig, míg csalódást nem okoznak neki. Akkor viszont a szigorú elutasítást is megtapasztalhatja az illető.
Édesszájú „unokája” kedvéért tanult meg sütni, de szeret kertészkedni, és különösen jól áll neki a hárfa. Yzarr tőle örökölte zenei affinitását, és nem egyszer kedvenc, kék színű rózsái gondozásához is befogta az ifjút. 
Jó viszonyt ápol Elri'Ath-tal, imádja Yazirát, ám a legifjabb Themarok anyját megveti azért, ahogyan a fiával bánt, ugyanakkor sajnálja bomlott elméje miatt.